


Samenwerking
Holag werkt vaak samen met andere partijen. De reden is dat elke partij zijn maximale expertise kan in brengen voor een perfect resultaat. Holag werkt al vele jaren samen met Groeibalans . Nieuwe samenwerkingen zijn binnen het Adviesloket Bodem & Natuur maar ook met Kaales Natuur & Ondernemen
VICOE, Vitale Circulaire Organische Economie
VICOE is een meerjarig project rond organische reststromen met een vitale bodem als resultaat. Iedereen heeft organische reststromen, van GFT, maaisel, blad etc. Door een ontschottende benadering brengt het project partijen bij elkaar wat eerder niet gewoon was. Over VICOE zegt Herman Wijffels: dit is een aanpak die toekomst heeft, zo moet het!
Info op: www.vicoe.eu
Maatschappelijk ondernemen
Ruim 23 jaar werkt Holag samen met de Society for the Coast uit Polen. Samen trekken ze, nu ruim 12,5 jaar het uitwisselingsproject WE young people see nature. Nederlandse en Poolse jeugd gaan samen een week naar Nederland en Polen. Kennis maken met natuur, maar ook cultuur is van belang binnen dit succesvolle project. De camera is het middel binnen het project. In maart j.l opende minister Cora van de Nieuwenhuizen een fototentoonstelling van het project in het Natuurmuseum in Tilburg.
Info op: www.weyoungpeopleseenature.com
Eurosite
Holag is al diverse jaren lid van Eurosite, een Europese netwerk organisatie voor natuurbescherming. Uitwisseling van kennis is volgens Holag een zeer belangrijke zaak . Eurosite is betrokken bij het exchange project we young people see nature. (zie de site)
Info op: www.Eurosite.org
Eigen concepten
De E-WALL is bijvoorbeeld een eigen concept waar meerdere doelen te combineren zijn. De wal is vergelijkbaar met de bekende geluidswal langs de snelweg. Het combineren van verschillende functie’s op de wal maakt dat er meerdere doelen gehaald kunnen worden. Voorbeelden van deze doelen zijn: het reduceren van fijnstof, CO2 binding, biodiversiteit maar ook productie van grondstoffen.
Oplossingen op maat
Met regelmaat creëren wij oplossingen op maat! Binnen de complexe regels van bijvoorbeeld Natura 2000, waterwingebieden is vaak weinig mogelijk. De jarenlange ervaringen en het goede netwerk zijn gericht op mooie oplossingen
Communicatie is belangrijk
Goede afstemming, liefst ruim op tijd, delen van informatie zijn vaak de sleutels om problemen te voorkomen. De huidige maatschappij en de wettelijke ontwikkelingen geven aan dat goede afstemming noodzaak is. Die ervaring hebben wij al jaren, en gaan hier graag mee door. Goede communicatie is een vak part, delen van de juiste informatie en op tijd blijft altijd aandacht vragen.


